budai, vár

 

budai, programok

- Hasznosítási pályázat, 2018. október 9.

Az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény, az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Kormányrendelet, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény alapján a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. a Hivatalos Értesítő 2018. évi 53. számában pályázati felhívást tett közzé a  Budapest I. ker., 6459 hrsz., Színház utca 1–3. és 5–11. szám alatti épületegyüttesben található konyhák, étterem és kapcsolódó helyiségek hasznosítására. A pályázati felhívás szövege a VI. Hirdetmények pont alatt olvasható  http://www.kozlonyok.hu/kozlonyok/Kozlonyok/12/PDF/2018/53.pdf

- Hasznosítási pályázat, 2018. október 9.

Az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény, az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Kormányrendelet, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény alapján a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. a Hivatalos Értesítő 2018. évi 53. számában pályázati felhívást tett közzé a  „A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. kizárólagos tulajdonában lévő budapesti ingatlan,  a Budapest XII. 7051/0/A/3 hrsz. haszonbérlet” tárgyban. A pályázati felhívás szövege a VI. Hirdetmények pont alatt olvasható  http://www.kozlonyok.hu/kozlonyok/Kozlonyok/12/PDF/2018/53.pdf

- Nyilvános pályázati felhívás két budai lakás értékesítésére, 2018. április 27.

 A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. tulajdonában álló két budai lakás értékesítésére nyilvános pályázati eljárást hirdettünk. A Hivatalos Értesítő 2018/16 számában  megjelent pályázati felhívás szövege a VI. Hirdetmények rovatban olvasható http://www.magyarkozlony.hu/dokumentumok/36453f76e5496cef14a31a373f5a2a177e0c3fdf/megtekintes

 

- FELHÍVÁS - TAVASZI VÁSÁR A CITADELLÁN, 2018. március 5.

 

A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. partnereket keres - Budapest legszebb panorámájú, egyedülálló helyszínére - a Citadellára, faházból történő  ajándéktárgy árusításra és vendéglátó kitelepülésre. 

Tervezett időszak: 2018. március 26. – 2018. június 23. (90 nap) 

A standok kínálatának tekintetében alapvető elvárás a minőség: az autentikus, hagyományos népi, valamint a kortárs magyar design elemeit felhasználó képzőművészeti alkotások és egyedi ajándéktárgyak árusítására van lehetőség.  Az egységes megjelenés érdekében a faházakat biztosítjuk.  
A házak mérete 2*4, azaz 8 m2, bérelhető fél, illetve egész faház is. 
Gasztronómia: 1 db maximum 9*3 méteres, saját egységből történő melegkonyhai kitelepülés; a magyar konyha hagyományos és jellegzetes ételeit felsorakoztatva, szem előtt tartva a fenntartható forrásból származó, organikus, helyi és térségi alapanyagok felhasználását. 
A feltételekkel kapcsolatban és ajánlati csomagért érdeklődni lehet: Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. Telefonszám: +36 1-225-0310/288 mellék E-mail: foglalas@vargondnoksag.hu 
 

Jelentkezni írásbeli regisztráció után lehetséges, határidő: 2018. március 16. 

Ajánlatok elbírálása, személyes egyeztetés: 2018. március 21-ig 

- Nyilvános pályázati felhívást jelent meg a Várkert Bazár egyik üzlethelyiségének hasznosítására , 2016. július 26.

A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. Pályázati felhívást tett közzé a Hivatalos Értesítő 2016. évi 27. számában „Várkert Bazár területén elhelyezkedő Déli Bazársoron kialakítandó exkluzív kézműves papír- és nyomdaipari, valamint kapcsolódó ajándéktárgyakat értékesítő üzlethelyiség bérbeadására” tárgyban. A pályázati felhívást itt olvashatja.

- Nyílt közbeszerzési eljárást indított a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft., 2015. november 4.

A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. egyes munkakörökben rugalmasan változó munkaerőigényének kielégítésére „Munkaerő kölcsönzés” tárgyban nemzeti rezsim szerinti nyílt közbeszerzési eljárást indított. Az ajánlati felhívás a Közbeszerzési Értesítő 2015/123. számában jelent meg. Az ajánlati felhívást itt olvashatja.

- Változás a közbeszerzési eljárás felhívásában, 2015. október 20.

Módosult a Várgondnokság a vagyonkezelésében álló egyes területek őrzésére és takarítására vonatkozó szolgáltatási szerződés megkötése érdekében indított közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása. A KÉ 2015/118 számában megjelent módosított ajánlati felhívást itt olvashatja.

- Nyílt eljárás a Várgondnokság a vagyonkezelésében álló egyes területek őrzésére és takarítására, 2015. október 7.

Keretmegállapodásos, az eljárás első részében nyílt eljárást indított a Várgondnokság a vagyonkezelésében álló egyes területek őrzésére és takarítására vonatkozó szolgáltatási szerződés megkötése érdekében. A pályázati felhívást itt olvashatja. 

- Volt egyszer egy Ifipark… , 2015. szeptember 25.

Kiállítás a Budai Ifjúsági Park emlékére a Várkert Bazárban

„A BIP nem csak egy hely volt, ahova táncolni és zenét hallgatni jártak a gyerekek, inkább szimbóluma egy korszaknak.” (Schuster Lóránt)

Volt egyszer egy Ifipark… címmel nyílik kiállítás a Budai Ifjúsági Park emlékére a Várkert Bazárban. Az Ifiparkot és korát megidéző, nosztalgikus és ismeretterjesztő tárlat szeptember 25-től látogatható a Déli palotákban – 1014 Budapest Ybl Miklós tér 5.

Az 1961 és 1984 között működő Ifiparkban fellépett mindenki, aki a hazai pop- és rockzenében számított, így a Park a hazai könnyűzene történetének kiemelkedő színterévé, emblematikus közösségi hellyé, egy történelmi kor szimbólumává vált. A Volt egyszer egy Ifipark… című, az Ifiparknak egykor otthont adó Várkert Bazárban nyíló kiállítás e nemzedéki emlékezetpont újrafelfedezését kínálja.

A Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja által megvalósított tárlat anyagában zenészektől és gyűjtőktől származó relikviák éppúgy megtalálhatók, mint a korszakot bemutató ismeretterjesztő tablók, de a látogató gazdag képi- és audiovizuális gyűjteményt is áttekinthet a kiállítótérben, ahol interaktív elemek is várják. A kiállítás létrehozásában közreműködött a Magyar Vendéglátóipari és Kereskedelmi Múzeum, az MTVA és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteménye, továbbá számos, az Ifipark színpadán egykor fellépő előadó is. A tárlat rendezői Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője, valamint Vass Norbert, a Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramjának koordinátora.

A kiállítás egyszerre kínál ismeretterjesztést és nosztalgiát. Arra vállalkozik, hogy a Budai Ifjúsági Park bemutatásával egy korszak lenyomatát tárja a látogatók elé. Zene- és zenésztörténelmen túl divat-, tárgy- és gasztronómia történetet is kínál, felmutatja a rajongás lélektanát, de ismerteti a megfigyelés és a megfélemlítés eszközeit is.

kiállítás a nagyközönség számára 2015. szeptember 25-től, keddtől vasárnapig, 10-től 18 óráig látogatható.

 

 

- Az utóbbi fél évszázad legteljesebb Csontváry kiállítása, 2015. augusztus 31.

A MAGÁNYOS CÉDRUS

A magányos cédrus – Csontváry géniusza címmel július 5. óta látogatható az egyik legnagyobb magyar festőnk, Csontváry Kosztka Tivadar munkáiból álló kiállítás a Dísz téren álló egykori Honvéd Főparancsnokság épületében. A művész 61 festménye és 13 grafikája az épület 17 termében nem kronologikus, hanem sajátos tematikus rendben tekinthető meg. Az év végéig nyitva tartó tárlatról bővebben itt olvashat http://www.varkertbazar.hu/hu/a-maganyos-cedrus

A kiállításra szóló belépőjegyek áráról itt találhat részletes információkat http://csontvary-kiallitas.hu/belepojegy/

A kiállítás Mai cédrusok címmel egy kortárs kamaratárlattal is kiegészül, amelyben Bukta Imre, Csurka Eszter, feLugossy László, Galambos Áron, Ilona Keserü Ilona, Kis Róka Szabolcs és Szűcs Attila munkái szerepelnek.

A kiállításra jegyek elővételben ide kattintva vásárolhatók.

A Csontváry-pénztár telefonszáma: +36-1-920-1267

info@varkertbazar.hu

Kérjük az újságíró kollégákat, vegyék figyelembe, hogy a sajtóregisztrációs kérések feldolgozása 48 órát vesz igénybe, a tárlat látogatására ezért legkorábban a regisztrációs kérést követő harmadik napon kerülhet sor.

 

- SAJTÓKÖZLEMÉNY - A „BUDAI VÁR ÉS KÖRNYÉKE KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTEL KAPCSOLATOSAN, 2015. április 2.

BUDAPEST I. KERÜLET                                   
BUDAVÁR ÖNKORMÁNYZAT

SAJTÓKÖZLEMÉNY            

A „BUDAI VÁR ÉS KÖRNYÉKE KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSE” című EU támogatott KÖZOP-5.5.0-09-11-2011-0027 PROJEKT KERETÉBEN A KIVITELEZŐ HIBAJAVÍTÁSOKAT VÉGEZ A LÁNCHÍD UTCÁBAN.

Megkezdődtek a Lánchíd utcában a hibajavítási munkák, a kivitelező szakaszosan végzi el a munkálatokat, amelyek várhatóan júliusig tartanak.

A műszaki átadás-átvétel során rögzített vízelvezetési- esztétikai- és a szabványnak való megfeleltetési hibák javítása megkezdődött a Lánchíd utcában. A munkálatokkal a kivitelező szakaszosan halad, kisebb területek lezárása mellett dolgozik, várhatóan júliusig. 

A javítások nem járnak jelentős forgalomkorlátozással és nem befolyásolják a Várkert Bazár megközelíthetőségét és tervezett programjait.

Budapest, 2015. április 2.

- Nyílt közbeszerzési eljárás, 2015. március 2.

„A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. nemzeti nyílt közbeszerzési eljárást indított „Mobil bútor beszerzés a KMOP-3.1.1/E-12-k-2012-0001 számú a

”Várkert Bazár fejlesztése” című projekt keretében” című projekt keretében” tárgyban A Közbeszerzési Értesítőben 3065/2015 iktatószámmal megjelent ajánlati felhívást itt olvashatja.

- Nyilvános pályázati felhívás, 2015. március 2.

Az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény, az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Kormányrendelet, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény alapján a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. a Hivatalos Értesítő 2015. évi 10. számában a Várkert Bazárban pénzváltó bérbeadására vonatkozó pályázati felhívást tett közzé. A pályázati felhívás szövege itt olvasható.

- Nyilvános pályázati felhívás, 2015. március 2.

Az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény, az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Kormányrendelet, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény alapján a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. a Hivatalos Értesítő 2015. évi 10. számában a Várkert Bazár déli bazársorán kialakítandó turisztikai információs helyiség bérbeadására vonatkozó pályázati felhívást tett közzé. A pályázati felhívás szövege itt olvasható.

- Nyilvános pályázati felhívás, 2015. február 26.

2015 február 20-án a Hivatalos Értesítő 2015/9 számában megjelent a Várkert bazár Öntőház udvari vendéglátóegység bérbeadására vonatkozó pályázati felhívás. A pályázati felhívás itt olvasható.

- Nyílvános pályázati felhívás, 2015. február 8.

Az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény, az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Kormányrendelet, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény alapján a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. a Hivatalos Értesítő 2015. évi 6. számában a Várkert Bazárban vendéglátóegység (étterem és kávéház) bérbeadására vonatkozó pályázati felhívást tett közzé. A pályázati felhívás itt olvasható.

- „Derűs élet festője” címmel Csók István életművét bemutató kiállítás, 2015. február 1.

A derűs élet festője - Csók István életmű kiállítás

2015. február 14. – 2015. július 5.

2015-ben ünnepeljük Csók István születésének 150. évfordulóját. Az ünnepségsorozathoz kapcsolódva „Derűs élet festője” címmel Csók István életművét bemutató kiállítás nyílik a Várkert Bazár északi épületében, az ún. Testőr Palotában (1013 Budapest Ybl Miklós tér 2.). A tárlat rendezője Gärtner Petra (Szent István Király Múzeum, Székesfehérvár) művészettörténész, aki már hosszú évek óta foglalkozik a művész munkásságával.

A kiállításon együtt látható többek között a Magyar Nemzeti Galéria, a pécsi Janus Pannonius Múzeum, a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum, a szegedi Móra Ferenc Múzeum, a Kiscelli Múzeum, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, az MKB Bank, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány gyűjteményeiből és magángyűjtőktől kölcsönzött számos alkotás.

A tárlat 2015. február 14-től 2015. július 5-ig lesz látogatható, hétfő kivételével minden nap 10.00-18.00 óra között. A jegypénztár 17.30-kor zár.

 

- Pályázat eredmény - Várkert Bazár, 2014. július 14.

Pályázat eredmény - Várkert Bazár területén, az északi bazársoron kialakítandó kereskedelmi egység bérbeadására kiírt egyfordulós, nyilvános pályázat eredménye itt olvasható.

- Nyilvános pályázati felhívás, 2014. június 30.

Nyilvános pályázati felhívás, 2014. június 30.

A Várgondnokság Nonprofit Kft. a Hivatalos Értesítő 2014. évi 33. számában a Várkert Bazárban vendéglátóegység (kávéház/cukrászda) bérbeadására vonatkozó pályázati felhívást tett közzé.  A helyesbített pályázati felhívás szövege itt olvasható.

- „A Várgondnokság Nonprofit Kft. nemzeti nyílt közbeszerzési eljárást indított, 2014. június 25.

 „A Várgondnokság Nonprofit Kft. nemzeti nyílt közbeszerzési eljárást indított „Színpadrendszer beszerzése a KMOP-3.1.1/E-12-k-2012-0001 számú a ”Várkert Bazár Fejlesztése” című projekt keretében” tárgyban. A pályázatról bővebben itt olvashat.

- Visszavont közbeszerzési eljárás, 2014. június 24.

„A Várgondnokság Nonprofit Kft. visszavonta a „Várkert Bazár működéséhez szükséges egyes hang-, fény- és vizuáltechnikai eszközök beszerzésére” tárgyban kezdeményezett közbeszerzési eljárást. A hirdetmény szövegét teljes terjedelmében itt olvashatja.

- A Várgondnokság Nonprofit Kft. közbeszerzési eljárást indított, 2014. május 20.

A Várgondnokság Nonprofit Kft. uniós nyílt közbeszerzési eljárást indított „Hang-, fény- és vizuáltechnikai eszközök beszerzése a KMOP-3.1.1/E-12-k-2012-0001 számú a „Várkert Bazár fejlesztése” című projekt keretében.” tárgyban. Az Európai Unió Hivatalos Lapjában 2014/S 091-158926 iktatószámmal megjelent ajánlati felhívást itt olvashatja.

- További módosítások a volt Honvéd Főparancsnokság épületének részleges rehabilitációját szolgáló kivitelezési szerződésekben., 2014. január 15.

Módosították a „volt Honvéd Főparancsnokság épületének részleges rehabilitációja” projekt építési munkáinak elvégzése tárgyában 2013. június 3-án aláírt szerződést és „a volt Honvéd Főparancsnokság épületének részleges rehabilitációja” projekt építési munkáinak elvégzésével kapcsolatos kiegészítő építési beruházások vállalkozási szerződés keretében” tárgyában 2013. október 25-án aláírt szerződést. További részleteket a Pályázatok aloldalon talál.

- Módosították a „volt Honvéd Főparancsnokság épületének részleges rehabilitációja” projekt kivitelezésére kötött vállalkozói szerződést., 2013. november 19.

A „volt Honvéd Főparancsnokság épületének részleges rehabilitációja” projekt megvalósítása során, hatósági előírás nyomán felmerült pótmunkák elvégzése érdekében módosították a kivitelezői szerződést, továbbá kiegészítő közbeszerzési eljárást folytatott le a Várgondnokság Nonprofit Kft.- további részletek a Pályázatok aloldalon találhatók.

- Nyilvános pályázati felhívás, 2013. július 1.

A Várgondnokság Nonprofit Kft. a Hivatalos Értesítő 2013. évi 30. számában a Budai Várban található volt HM épületben vendéglátóegység bérbeadására szóló pályázati felhívását tett közzé. 

A részletekért kattintson ide.

 

 

- Közbeszerzési eljárás, 2013. március 31.

A Várgondnokság közbeszerzési eljárást indított a Dísz téren álló volt Honvéd Főparancsnokság épületének részleges rehabilitációját célzó építési munkáinak elvégzésére. A Közbeszerzési Értesítő 2013/36. számában megjelent  Ajánlati Felhívást a pályázatok menüpontban olvashatja. 

- Uniós fejlesztések nyílt napja - séta a kulisszák mögött..., 2013. február 19.

 

Az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Programja keretében támogatást nyert „Várkert Bazár fejlesztése” című (KMOP-3.1.1/E-12-k-2012-0001) projekt is bemutatkozik az „Uniós fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött” című rendezvénysorozaton 2013. március 2-án. Az eseményről bővebben a következő linkre kattintva tájékozódhat: http://ujszechenyiterv.gov.hu/unios-fejlesztesek-nyilt-napja.

- Nyilvános pályázati felhívás, 2012. november 30.

A Várgondnokság nyilvános pályázati felhívást tett közzé a középkori pincerendszer hasznosítására. A felhívás a Hivatalos Értesítő november 23-án megjelent 2012/52. számában olvasható. Az alábbi linkre kattintva elérhető a dokumentum.

- Ajánlati felhívás, 2012. október 31.

A Várgondnokság Nonprofit Kft. a Budapest I. ker. Budavári Önkormányzattal ajánlatkérői konzorciumban „A Várkertbazár rekonstrukciója és kapcsolódó közösségi közlekedés fejlesztés keretében – mély- és magasépítési kivitelezési feladatok, régészeti és restaurálási feladatok ellátása, továbbá egyes részelemek tekintetében műszaki tervek készítése” tárgyban lefolytatni kívánt közbeszerzési eljárás részeként Ajánlati felhívást jelentetett meg az Európai Unió Hivatalos Lapjában 2012. október 26. napján. 

- Nyilvános pályázati felhívás, 2012. április 21.

A Várgondnokság Nonprofit Kft. a volt Honvédelmi Minisztérium épületének pinceszintjén található 153 m2 alapterületű helyiség és a hozzá tartozó terasz, valamint a Nyugati terület Északi részén helyreállított középkori pincerendszer 1345 m2-es területének hasznosítására keres bérlőt. A Magyar Közlöny Hivatalos Értesítője 2012. évi 17. számában 2012. április 21.-én megjelent nyilvános pályázati felhívásunkat itt érheti el.

- Ajánlati felhívás, 2012. január 3.

A Várgondnokság Nonprofit Kft., mint ajánlatkérő „ A Budai Várnegyed hosszú távú (25 évre szóló) fejlesztéséről stratégiai terv készítése” tárgyban lefolytatni kívánt közbeszerzési eljárás részeként Ajánlati felhívást jelentetett meg az Európai Unió Hivatalos Lapjában 2011. december 31. napján.

Továbbá a Várgondnokság Nonprofit Kft. és a Budapest I. kerületi Budavári Önkormányzat közös ajánlatkérőként „ A Budai Várbazár rekonstrukciója és kapcsolódó közösségi közlekedésfejlesztés keretében komplex tervezési feladatok ellátása” tárgyban lefolytatni kívánt közbeszerzési eljárás Ajánlati felhívását is közzé tette az Európai Unió Hivatalos Lapjában.

További részletek a Pályázatok menüpont alatt érhetÅ‘ el.

- A Budavári Palota várfalai megújulnak, 2011. november 20.

Legyen részese Ön is Vilárörökségünk megóvásának, helyreállításának! Vásároljon Téglajegyet!

- Munkahely a város felett!, 2011. október 15.

Panorámás irodák kiadók!

 

Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.

Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. | 013 Budapest, Ybl Miklós tér 6., Telefon: 225-0554, 356-1773, 356-1991, Fax: 355-6364