budai vár

 

Általános leírás
Képek
Letölthető dokumentumok

jelenleg felújítás alatt
A Karmelita kolostor Duna felőli oldalán terül el a Budavári Palota területén belül is különleges, szinte rejtett helynek számító Ellyps sétány.
Nevét az eredetileg a Clark Ádám térről a várdomb tetejéig futó ellipszis alakú sétányról kapta, melynek a jelenleg is látható terasz csak a befejezése volt. 2001. júniusában a terasz egy új műtárggyal gazdagodott: Meszlényi Molnár Miklós „Halas lány” című bronz szökőkútjával.
A város panorámája lélegzetelállító. A terasz a Karmelita kolostor épületének tövében csodálatos látványt, pihenést, felüdülést ígér.
A sétány alapterülete 1500 m². Megközelíthető a Clark Ádám térről illetve a Palota út felől gépkocsival, valamint a 16-os busszal a Dísz térig, a Moszkva tértől a 16/A. busszal és onnan gyalog a Püspökkerten keresztül.
A festői szépségű Ellyps sétány az elmúlt években partnereink kedvenc helyszínévé vált, ahová szívesen visszatérnek. A kilátóterasz egyedülálló adottságain túl rendelkezik az alábbi előnyökkel: jól megközelíthető, a turistaforgalom elől lezárható, továbbá a terület sátrazható, igény szerint színpadot is lehet állítani. A sétány kedvelt esküvői helyszín, kiválóan alkalmas zártkörű állófogadások, koncertek, koktél party-ik megtartására. A tér kisebb és nagyobb magánrendezvényekhez is remek választás.

 

Budai vár budai vár budai vár budai vár

 

 

Budai Vár

Vissza a rendezvényhelyszínek oldalra.

 

 

Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.

Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. | 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 6., Telefon: 225-0554, 356-1773, 356-1991, Fax: 355-6364