budai vár

budai vár

Fesztiválok
Esküvők
Vállalati rendezvények
Filmforgatás
Koktél party
Egyéb rendezvények
Ajánlatot kérek

 

Fesztiválok

Nagyrendezvények, fesztiválok megrendezéséhez az alábbi helyszíneket javasoljuk:
Dunai panorámás két kilátó teraszunk:Savoyai terasz, Halászó fiú terasz
valamint a Palota belső részei: Hunyadi udvar, Oroszlános udvar

A Várkert Bazár fedett és szabadtéri területei, közösségi terei pedig kiállításokkal, koncertekkel várják a kikapcsolódásra, színvonalas szórakozásra vágyó látogatókat (www.varkertbazar.hu ).

Örömmel adunk otthont az alábbi, már hagyományosnak mondható fesztiváloknak:

Budavári Borfesztivál - Borok, emberek, találkozások
Szebbnél szebb borok, kulináris élmények, látvány, zene, hangulatos ünnepi forgatag, több mint 250 borászat 15 országból, közel 60 színvonalas, szórakoztató, kulturális produkció.
A Borfesztiválon Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait, és a hazai nedűk mellett neves borkereskedők jóvoltából minden évben számos külföldi bor is bemutatásra kerül. A borkínálatban ott vannak a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borok, és készítőik, akik szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, és akiknek szakszerű útmutatásait, tanácsait érdemes megfogadniuk mindazoknak, akik értő borfogyasztóvá kívánnak válni.

budai vár budai vár, rendezvények budai vár, rendezvények

A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak a kezdetek óta a főváros talán legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed ad otthont. A Magyar Pálinka Marketing Nonprofit Kft. a hungarikumok igazi értékére szeretné felhívni a figyelmet, céljuk nemcsak a hagyományőrzés, hanem ezek megismertetése a magyar és a külföldi látogatókkal. A gasztronómiai élményeken túl számos zenei rendezvény biztosítja a fesztiválhangulatot, a magyar folk-, és jazzélet jeles képviselőivel igazi zenei csemegékre is számíthatnak a kilátogatók.
A Budapesti Pálinka Fesztivál hetedik alkalommal kerül megrendezésre 2012-ben. A rendezvény fő attrakciója, az ország minden területéről érkező kereskedelmi pálinkafőzdék, akik 4 napon keresztül mutatják be kiváló párlataikat a Budai Várban. A 25 kiállító összesen, több mint 300 féle pálinka kínálatával érkezik a fővárosba. A pálinkakóstolás mellett egyéb gasztronómiai különlegességek és zenei programok egészítik ki a fesztivál kínálatát. A pálinkafesztivál célja, hogy népszerűsítse a magyar gyümölcspárlatokat, megismertesse a közönséget az ország főbb tájegységeiről származó italok ízvilágával.

budavári, rendezvények budavári, rendezvény budavári, rendezvények

"Édes Napok" csokoládé- és édességfesztivál

A gasztrokulturális fesztivál étlapjának desszertje.
A kézműves csokoládé manufaktúráktól a legismertebb nemzetközi édességmárkákon át a rangos cukrászatokig a szakma minden szegmense képviselteti magát, beleértve kereskedőket és forgalmazókat.
Itt vannak a csokoládék „barátai” is: gyümölcsök, magvak, kakaó, kávé, szörpök, mézek.
Természetesen a legnemesebb borok, pálinkák és más kiváló italok is jelen vannak, hogy az ízek még izgalmasabbak legyenek.
Családi programok, gasztronómiai bemutatók, szakmai workshopok, este pedig zenei koncertek édesítik a fesztivált.

budavári, rendezvények


Budavári Sörfesztivál - A sör ünnepe
A sör az egyik, ha nem a legnépszerűbb italfajta ma Magyarországon, különösen így van ez a nyári időszakban. Az elmúlt húsz évben mégsem került sor olyan átfogó, minden nagyobb és számos kisebb márkát, sörfőzdét együtt, egy helyen felvonultató eseményre, mint amilyen augusztus végén látható. A nyári fesztiválsorozat záró rendezvényén a főszereplő sör mellett koncertekkel, stand-up fellépőkkel, ismert és népszerű fellépők hosszú sorával is várják majd a sörbarátokat.
A fesztivál a Budai Vár három impozáns helyszínén, a Hunyadi udvarban, az Oroszlános udvarban és a Savoyai teraszon zajlik öt napon keresztül.

budavári, rendezvény budavári rendezvények

 

Budapesti Kenyér- és Péksütemény-fesztivál

Négy napon át a kenyér, valamint a pékek kemencéjéből kikerülő édes és sós finomságok a főszereplők a Budai Várban. A főváros egyik legszebb helyszínén, a Savoyai és a Halászó Fiú teraszon zajló Kenyér- és Péksütemény-fesztiválon az ország legjobb pékségei kínálják csemegéiket, hagyományos és újszerű termékeiket. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott fesztivál célja, hogy a fővárosi közönség is megismerhesse a magyarországi kenyérkészítés gazdag hagyományait, valamint az ország különböző tájain működő pékségek válogatott csemegéit. Akinek kedve tartja, játékmester irányításával próbára teheti ügyességét népi játékokon (karikadobálás, gólyalábazás, célba dobás stb.). A belépés ingyenes!

kenyérfesztivál a Várban

rendezvénytípusok

Esküvők

Esküvők megrendezésére az alábbi helyszíneket ajánljuk: Savoyai terasz, Halászó fiú terasz, Újvilág kert

Helyszíneink esküvői hangulatban, kedvcsináló fényképek.

budai, esküvő budai, esküvő

Szertartás az Újvilág kertben. Szervező: Cynthia Petansky, 2011. május

budai, esküvő budavári, esküvő

Sátras esküvő az Újvilág kertben. Szervező: BudapestBride, 2011. június

budavári, esküvő budavári, esküvő

Esküvői fogadás a Savoyai teraszon. Szervező: BudapestBride, 2011. június

budai, rendezvény budai, rendezvény budai, rendezvénybudai, rendezvény

Esküvő a Savoyai teraszon és az Oroszlános udvaron 2013. július. Köszönet a képekért a szervező Budapest Wedding csapatának, ezen belül Helmeczi Dórának.

rendezvénytípusok

Vállalati rendezvények

Vállalati rendezvények tartására az alábbi helyszíneket javasoljuk: Savoyai terasz, Hunyadi udvar, Oroszlános udvar
Halászó fiú terasz, Újvilág-kert.

budai, rendezvény budai, rendezvény budai, rendezvény

Fogadás a Savoyai teraszon. Szervező: Ambiance Events, 2011. június

rendezvénytípusok

Filmforgatás

Filmforgatásra a Budavári Palota alábbi helyszínei kiemelten alkalmasak: Hunyadi udvar, Oroszlános udvar, Nagy Rondella, Újvilág kert

budai, filmforgatás filmforgatás a várban

Köszönjük a filmforgatáson készült fotókat a Pioneer Pictures-nek!

rendezvénytípusok

Koktél party

Koktél party szervezésére az alábbi helyszíneket javasoljuk: Savoyai terasz, Halászó fiú terasz, Várkert Bazár Öntőház udvari terasz, Neoreneszánsz kert terasza.

budai vár, rendezvény

rendezvénytípusok

Egyéb rendezvények

- gasztronómiai kitelepülés, reklámfotózás, divatbemutató, kiállítás stb.

 

 

 

 

Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.

Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. | 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 6., Telefon: 225-0554, 356-1773, 356-1991, Fax: 355-6364