budavári palota

 

budai vár, rendezvény

Épületek bérbeadása

A Várkert Bazár fedett és szabadtéri területeinek időszakos bérbeadásával bővült a kínálatunk. Legkedveltebb bérelhető helyiségünk a kortárs építészet jegyeit hordozó impozáns rendezvényterem Sajtótájékoztatók kedvelt helyszíne a Testőrpalotában található vetítőterem Bérlőink között kormányzati szervezetek, nem kormányzati nonprofit szervezetek és üzleti vállalkozások egyaránt előfordulnak. A Várkert Bazár Öntőház udvara egy exkluzív étteremnek is otthont ad. A betérő vendégek nyáron az étterem modern teraszáról gyönyörködhetnek a páratlan kilátásban. Júliusban és augusztusban a Nemzeti Táncszínház szervezésében a zene és tánc nemzetközi nyelvén zajló színházi előadások kínálnak felejthetetlen élményt ebben az udvarban, valamint a Szárazárok színpadon. Felelős: Brózmann-Grebáts Andrea (területhasznosítási menedzser)

öntőház rendezvenyterem vetítőterem

Területek bérbeadása

Az általunk gondozott, különleges atmoszférájú, gyönyörű kerteket és udvarokat egyre többen keresik céges, családi vagy kulturális rendezvényeik helyszínéül. Rendszeres kapcsolatban vagyunk jó néhány neves és elismert rendezvényszervező céggel. A Palotához vezető, várfalakkal és bástyákkal övezett középkori hangulatú úgynevezett Keleti felvezető út és a pompás díszudvarok filmforgatások népszerű helyszínei. A Palota épületei, építményei különösen esti díszkivilágításba öltözve, kellemes sétára invitálnak. Területeink bérbeadásakor az a célunk, hogy ezt a sétát élménnyé változtassuk. Ehhez járul hozzá a hagyományőrző íjászat a Hunyadi romkertben, a messzelátók a kilátó teraszokon, a kulturális programokkal színesített gasztronómiai fesztiválok, a negyedszázados hagyományokkal rendelkező Mesterségek Ünnepe és a kürtős kalácstól a fűzött gyöngyig sok apró ajándékot áruló, egész évben nyitva tartó kirakódó vásár. Ha séta közben megszomjazik vagy megéhezik a vendég, akkor választhat az év nagy részében működő kávézók és étterem közül. Vendégeink kényelmére bérlőink három helyen is működtetnek nyilvános illemhelyet az általunk vagyonkezelt területen. Felelős: Brózmann-Grebáts Andrea (területhasznosítási menedzser)

budai esküvő budai rendezvény budavári rendezvény

Parkolás

A Budavári Palota megközelítéséhez is kiváló parkolási lehetőséget kínál a Várkert Bazár területén kialakított 298 férőhelyes parkolóház áll, amely a Szarvas tér felől érhető el. A parkolóház a következő linken érhető el: Várkert Bazár Mélygarázs.

 

Egyéb rendezvények

Minden évben látogatók ezreit vonzza a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. által szervezett Budavári Borfesztivál, a Népművészek Egyesülete tagjainak élményszerű bemutatkozásaként a Mesterségek Ünnepe. Ezeket a nagyrendezvényeket a zene szinte minden műfaját felvonultató koncertek kísérik a vendégek szórakoztatására.
Örömmel adunk helyet olyan, bárki számára ingyenesen látogatható kulturális élményt nyújtó programoknak, mint a salsa, argentin tangó és swing táncestek a Savoyai teraszon.

budavár, Vár budai rendezvények buda vár

 

Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.

Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. | 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 6., Telefon: 225-0554, 356-1773, 356-1991, Fax: 355-6364